Kortroman

Skeppet klöv vågorna. Dess kapten, en grovhuggen utter kallad Kapten Djup, manade hejdlöst på besättningen: Större årtag! Gör kanonerna redo! Vi är snart jämsides.
Kapten Djup vände blicken mot det piratskepp han jagade.
Djup skrockade: Du kan inte undfly mig för alltid, Kapten Sjögräs.
Kapten Sjögräs utter kikade bakåt mot Kapten Djups skepp som envetet jagade dem. Sjögräs styrman Havern Grävling suckade vid hans sida: Det är ingen idé. Vi kommer aldrig att bli av med de där piratjägarna!
Sjögräs, piratkaptenen, däremot log: Du glömmer, vän, att det här är mina farvatten, inte hans.
Han högg tag i rodret och styrde in skeppet mot några spetsiga klippor som skar av en halvmåneformad ö från havet så att en vik med vatten hade blivit instängd.

Havern skrek förskräckt: Vi kommer att slås sönder och samman mot klipporna!
 Sjögräs log bredare: Inte idag. Kapten Djup bleknade: Vad i hela … han är galen! Sjögräs styrde rakt in bland klipporna. Precis då slog en jättevåg upp och lyfte skeppet över klipporna och in i en liten gömd vik i vilken det fanns en vattenfylld tunnel till säkerheten. Vågen försvann och Kapten Djup blev fångad utanför.
Sjögräs skrek av skratt: Hörru, Djup, den där vågen in hit händer bara en gång i månaden. Än en gång har du misslyckats och jag är fri! Fri som en pirat!

Om du känner igen din roman och vill ha ditt namn med, säg till eller skriv en kommentar här på bloggen!

urval Christina