Sannarps boknörd tipsar om …

Born Wicked
av Jessica Spotswood

Born wickedDöm inte en bok efter dess titel! Jo, jag sa det! Även jag kan tycka att denna boktitel (”Born Wicked”) är aningen löjlig, men boken var en ren glädje att läsa. Som en sann fan av fantasy och romans böcker kan jag säga att denna bok är mycket värd att läsa. Om jag säger häxor, systrar och 1900-tal, väcker jag intresse? För det är vad denna bok handlar om. Det är en magisk historia om häxor i en svår tid –när de är jagade, tvungna att gömma sig och låtsas vara ”normala” för att undvika farlig uppmärksamhet. Det är en berättelse om en ung flicka som måste göra allt i sin makt för att skydda sig själv och sina systrar från alla faror som hotar att slita dem ifrån varandra, en berättelse om ung kärlek och gamla profetior, och allt där emellan.
Var normal, var normal, var normal! Cate Cahill och hennes systrar är häxor, men detta kan inte komma ut. Deras mamma dog när de var ännu unga och ansvaret ligger nu på Cate, som är äldst, att se efter sina systrar och se till att hemligheten hålls gömd. För om bröderaskapet får nys om vad de egentligen är kan det betyda allt från ett fängelseskepp till en tidig grav. Läget blir dock komplicerat för Cate när hon upptäcker sin mammas gamla dagbok där en förödande hemlighet för Cate och hennes systrar avslöjas. Febrilt börjar hon leta efter alternativ till deras öde, hon letar igenom förbjudna böcker och frågar nya rebelliska vänner, allt medan hon jonglerar tebjudningar, chockerande frierier och en förbjuden romans med helt opassande Finn Belastra. Men, om det som står i dagboken är sant är systrarna inte säkra från någon – kanske inte ens från varandra!
May the force of literature be with you!
/Sannarps boknörd