Välkomna tillbaka!

Divergent (Medium)och ett särskilt ”Välkommen tillbaka” till Sannarps boknörd! – Här skriver hen om:

”Divergent” av Veronica Roth!
Ännu en härlig dystopi! Uttrycket är lite motsägelsefullt, men jag har kommit att älska dessa spännande böcker om dystopiska framtider, för de skapar starka karaktärer, på grund av att karaktärerna måste ta svåra val och Divergent är just en sådan bok! Denna bok är den första i en trilogi, och alla tre böcker har nu kommit ut, så var lugna! Om ni är bokslukare som mig behöver ni inte sitta och tråna efter nästa bok väldigt länge efter när ni läst denna.

Sextonåriga Beatrice Prior lever i ett dystopiskt Chicago där samhället är uppdelat i fem falanger. Varje falang är menad att odla fram en viss dygd – De ärliga, De osjälviska, De tappra, De lärda och De fridfulla. På en speciell dag ska de ungdomarna som fyllt sexton år välja vilken falang de vill tillhöra för resten av sitt vuxna liv. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är. Hennes val överraskar alla, även hennes själv. Under den hårda initieringsfas som följer döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa, ett öde Beatrice inte vill ha. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four. Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hon lever i sedan hotas av våldsamma konflikter inser hon att denna hemlighet skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först…

Boken är non-stop spännande! Kärlek, action, vänner och fiender, allt finns! Och den är till och med ganska otäck ibland. Så jag tipsar ivrigt om denna bok och hoppas ni får en lika härlig läsupplevelse som jag! Dessutom kommer Divergent ut som film på bio om inte länge, och om ni är som mig borde ni ta chansen och läsa boken INNAN ni ser filmen! Here is your shot!

May the force of literature be with you!

/Sannarps boknörd!