Sannarps boknörd igen…

Tretton skäl (Medium)”Tretton skäl varför” av Jay Asher!

Tretton skäl varför är en väldigt läsvärd bok. Den kan få en att fundera på saker och ting. När jag läste boken blev jag mycket berörd och kunde inte sluta läsa för än efter sista sidan. Därför var jag helt säker på att jag måste tipsa om den!

Boken börjar med Clay Jensen, en tonåring på high school, som en dag får ett paket med tretton kassettband skickade till sig. När han sedan börjar lyssna på banden hör han hur Hannah Bakers röst talar, Hannah som tog livet av sig. Första reaktionen är att han inte vill ha något med banden att göra, men ändå så trycker han till slut på play och fortsätter lyssna. När Hannahs röst berättar att Clay finns med på hennes band, och att han på något sätt är medskyldig till hennes död, är han tvungen att fortsätta lyssna. Genom dessa tretton band får Clay ta del av vad som hände Hannah innan hennes död, och han fortsätter lyssna på hennes inspelade röst hela natten. Det han sedan upptäcker förändrar hans liv. För alltid.

Boken kommer bringa dig till tårar, men jag är nöjd med hur den slutade. Den är så fängslande att du inte kommer kunna sluta läsa för än du har fått höra hela Hannahs historia, och när du hört den kommer du troligen reflektera över saker. Jag älskar böcker som Tretton skäl varför, eftersom de verkligen berör en, de betyder något och rör upp känslor. Om en bok inte får en känna något (glädje, sorg, vad som helst), så är det inte en bra bok, i min mening. Läs Tretton skäl varför, det kommer du inte ångra!

May the force of literature be with you!

/Sannarps boknörd