Mer om FUSK

FUSK är intressant…
David Ziringer, ”teacher librarian” från ISSR , kom på en heldags studiebesök här på Sannarp den 20 maj 2014 för att få veta mer om FUSK i åk 1.

David från ISSR
David från ISSR

Han var med under en lektion om akademisk hederlighet i SB13C, tillsammans med Christina och Annika Colliander.

David är djupt försjunken i en FUSK-pärm

David är djupt försjunken i en FUSK-pärm

Resten av tiden frågade han om allt som har med FUSK att göra – och djupstuderade all dokumentation av tidigare FUSK…


FUSK-projektet har varit på resa igen!

Den här gången till Amsterdam och en ECIS-konferens för lärare (och rektorer, bibliotekarier, företagare och andra intresserade av skolfrågor) på internationella skolor i hela världen.  Konferensen varade mellan  21 och 24 november 2013 (egentligen 20-25 november, men första och sista dagen var mer för de internt intresserade…).  Sammanlagt var det 1 500-2 000 delegater närvarande och hur många programpunkter som helst under de fyra dagar konferensen pågick och FUSK-projektet presenterades såhär i programbladet…  (klicka på bilden om du vill se den – öppnas i nytt fönster)

ur programmet

Såhär såg det ut vid presentationen lördagen den 23 november – inte så många åhörare, men de som var där var mycket intresserade. Nej, det är inte vin i glasen på bordet… bara vanligt vatten.

Amsterdam 2013

Det var en markant skillnad i hur många personer som befann sig i RAI (konferenscentret) på fredagen, jämfört med på lördagen – en del delegater verkade ta chansen att bese Amsterdam på lördagen i stället för att lära sig nya saker…
Själv lärde jag mig mer om ”akademisk integritet/hederlighet”, om källvärdering och vad s.k. ”plagiatavslöjartjänster” kan och inte kan göra… bl .a. att ”gratis är inte alltid gott”

Mer information senare – kanske… ;D

Under veckoslutet 19-21/4 2013 gjorde FUSK-konceptet från Sannarp alltså sin internationella debut.

Några bilder från konferensen… Nordic Network

och såhär presenterades fusk för åhörarna:
FUSK-presentation som bildspel
FUSK-presentation  (bildspelet som pdf)

Christina