Läs- och skrivlustdag

Läs- och skrivlustdagFånga ordet 2013!

Sannarps första läs- och skrivlustdag är avklarad, och på det stora hela var det en väldigt lyckad tillställning! Eleverna bjöds på ett flertal spännande workshops, roliga aktiviteter i Vintergatan och en intressant föreläsning av författaren Niklas Krog.

I biblioteket fanns inbjudna bibliotekarier från stadsbibliotekets ”Unga vuxna”-enhet – Anna och Jessica. De höll i bokcafé där man fick dela med sig av sina läsupplevelser, och tänka högt kring olika diskussionsfrågor. Samtidigt pågick också bokquiz på svenska och engelska – kluriga frågor om böcker och författare som löstes av eleverna i lag. Särskoleeleverna var inbjudna att delta i en egen poängpromenad med frågor om mer eller mindre kända bilderboksfigurer.

Hade man en stund över kunde man rösta på dikter skrivna med inspiration från Jan Guillous bok Ondskan och Jonas Hassen Khemeris Ett öga rött. Dessutom gick det att läsa bidragen från tävlingarna ”Kortroman” och ”Skriv en inledning”.

Vid sidan av Niklas Krog gästade även den debuterande författaren Camilla Jönsson skolan! Hon höll i två givande skrivarverkstäder, samt satt vid ett bokbord och träffade eleverna i Vintergatan. Camilla, som är Halmstadbo, är aktuell med boken Det går bara inte, som vi skrivit om tidigare här på bloggen. Även Niklas Krog hade ett pass vid bokbordet, och det gav många spännande samtal med läsare!

Har mötena med de båda författarna gett mersmak? Kolla då in deras respektive sidor på nätet: Camilla Jönsson blogg och Niklas Krogs hemsida.

Stort TACK till alla som medverkade och fyllde dagen med intressant innehåll! Och såklart – tack till alla duktiga elever som tävlade, quizade, skrev, diskuterade, poängpromenerade m.m.! /Jonna S.